Jääkiekon Mestiksen sarjakausi on jo loppumetreillä, kun runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Ketterä ja yhdeksänneltä sijalta sensaatiomaisesti loppuotteluihin noussut Hermes pelaavat mestaruudesta. Kolmella voitolla katkeava finaalisarja on ennen lauantain taistoa voitoissa 1-1.

Himmeimmät mitalit vei IPK, joka kellisti pronssiottelussa JoKP:n keskiviikkona 4-0. Iisalmelaisjoukkueen luotsi Niko Härkönen kommentoi kautta jo ennen peliä huikein sanakääntein Ruudun lähetyksestä, josta oli leikattu palanen Mestiksen Twitter-tilille.

– Isossa kuvassa joukkueen toimintaa ja päivittäistä elämää miettiessä, on ollut tosi vaikea ja raskas kausi – kauheat kiellot ja rajoitukset päällä valtio- ja joukkuetasolla. Kuplassa on eletty tosi pitkään. Se on ollut erityisen raskasta. Sosiaalisia suhteita joukkueen ulkopuolella ei oikeastaan ole ollut.

– Tämä kausi on ollut Krista Kiurun märkä päiväuni. Kaikki on kielletty ja mitään ei ole saatu tehtyä, se on ollut ehkä raskainta.

Mestis

@Mestis
.@IPKedustus:n päävalmentaja Niko Härkösen summaus tästä kaudesta. 😅

"Ollut vähän sellanen Krista Kiurun märkä päiväuni tämä kausi, että kaikki on kiellettyä ja mitään ei oo saatu tehtyä."

#SuomenViihdyttävintäLätkää #Mestis

Kiuru on SDP:tä edustava poliitikko, sekä Suomen perhe- ja peruspalveluministeri.

Mestis-joukkueille kausi oli taatusti raskas, kun sarjasysteemi meni uusiksi jopa kesken sesongin, ja olipa kesken sydäntalven Mestiksessä pitkän pitkä pelitauko – kaikki koronan takia.

IPK päätti kauden Härkösen alaisuudessa upealla tavalla, seurahistoriansa ensimmäiseen mitaliin.