NHL:ssä loistavalla Sebastian Aholla on mahdollisuus varmistaa pian varsin erilaista historiaa, kun suomalaisen edustama Carolina Hurricanes ja sen kiihkeä kilpakumppani Florida Panthers lyövät yhteen viimeistä kertaa NHL:n tämän kauden runkosarjassa.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdeksankertaisessa runkosarjassa nyt siis seitsemän kertaa, ja Carolina on voittanut näistä peräti kuusi. Vahvassa tikissä on keskinäisissä mittelöissä ollut myös suomalaishyökkääjä, joka on liekehtinyt näissä peleissä tiskiin tehot 5+5=10 – Aho on jäänyt pisteittä vain yhdessä matsissa.

Nyt hän voi tehdä varsin erikoista historiaa. Jos peluri nakuttaa vähintään kaksi pinnaa, sivuaa Aho yhden kauden Panthers-pelien piste-ennätystä. Carolinalle eniten pinnoja yhden sesongin aikana Florida-peleissä on takonut joukkueen nykyinen luotsi Rod Brind’Amour. Hän sivalsi talvella 2006-07 kahdeksassa koitoksessa pinnat 4+8=12.

Kyseessä on herkkupala, sillä Carolina on keskisen divisioonan kärki 67 pinnalla ja Florida kakkonen 65 pisteen saaliilla. Canes tosin on pelannut kaksi ottelua Panthersia vähemmän.

NHL:n vilkas yö on parasta aikaa täydessä vauhdissa, ja otteluita pelataan läpi yön. Viimeiset matsit alkavat aamuyöstä viideltä.