Pian päättyvä runkosarjakausi on ollut Carolina Hurricanesin hyökkääjä Teuvo Teräväiselle erinäisten terveyshuolien takia täynnä haasteita, ja esimerkiksi viisi edellistä peliä hän on kirjauttanut tililleen aikavälillä helmikuun puoliväli – viime yö.

Carolina Hurricanesin tykki on kärsinyt tällä kaudella niin aivotärähdysoireista kuin koronaviruspiinastakin. Maaliskuussa vyölle kertyi vain yksi matsi, ja pian päättyvän huhtikuun saldo on nyt sama, kun nuorten maailmanmestari palasi jäälle Dallas Starsia vastaan selvässä 5-1-voitossa. ”Turbo” Teräväinen pelasi vajaat 17 minuuttia pisteittä ja laukauksitta.

Teräväisen joukkuekaverit Jordan Staal ja Sebastian Aho harmittelivat pelaajan kohtaloa sekä kehuivat palaajaa seuran kotisivuilla.

– Hän on käynyt läpi pitkän kauden, tuollainen ei ole hauskaa. Ei se ole hauska vamma, ja siinä tilanteessa sitä vain haluaa palata askiin, kanukki tiesi kertoa.

Repaleisen kauden pelannut Teräväinen oli käynyt jäällä toki aiemminkin, mutta vasta nyt hän oli valmis palaamaan. Laituri otti paikkansa ykkösketjusta Andrei Svetshnikovin (0+3) ja Ahon (1+2) rinnalta.

– Hän näytti nopealta, ja minusta tuntuu, että hän oli kartalla ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Hän paranee alati, Aho ylisti.

– Olihan Teräväisen näkeminen askissa mahtavaa. Teuvo näytti hyvältä ja parantaa kyllä, Staal komppasi.

Hänen mukaan itse asiassa kaikki olivat innoissaan Teräväisen (14 ottelua, 2+7=9, +4) paluusta.

– Mielestäni hän oli sitä paitsi todella hyvä tänään.