Pikkuleijonien ensi yön vastustaja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa on Tshekki, joka voitti turnauksen avausottelunsa Saksaa vastaan lukemin 3-1. Tshekillä on totuttua parempia puolustajia, ja kokoonpanossa sillä on Suomestakin tuttuja pelaajia.

Stanislav Svozil

Stanislav Svozil on 185-senttinen puolustaja, jonka ollessa kiekossa Pikkuleijonien täytyy olla varuillaan. Jos siniviivan tuntumaan on unohtunut läpiajoa kärkkymässä oleva Tshekin hyökkääjä, saa tämä kaveri avaussyöttönsä lapaan suurella varmuudella.

Lähes koko kauden maansa pääsarjassa pelannut Svozil edusti maataan myös Nuorten MM-kisoissa ja on debytoinut tällä kaudella miesten maajoukkueessa. Tämän kesän NHL-varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen jälkimmäiselle puolikkaalle arvioissa ennakoitu tshekkipakki pelaa turnauksessa numerolla 14.

Martin Rysavy

Avausottelussa Venäjän karvauksen kanssa vaikeuksissa olleiden Pikkuleijonien puolustajien täytyy olla hereillä Martin Rysavyn ollessa jäällä. Isokokoinen hyökkääjä ei epäröi tulla täyttä vauhtia kohti. 190-senttinen laituri on nopea luistelija ja kykenee luomaan hyvin maalipaikkoja joukkuetovereilleen.

Avausottelussa Saksaa vastaan maalin tehnyt Rysavy varattaneen NHL:ään tänä kesänä kolmannella kierroksella. Näissä kisoissa joukkueen varakapteenin saa bongattua numerolla 9.

David Jiricek

David Jiricek kuuluu myös niihin harvoihin tämän turnauksen pelaajiin, jotka olivat tositoimissa jo Nuorten MM-kisoissa. 191-senttinen oikealta laukova puolustaja on etenkin kokonsa huomioiden sulavaliikkeinen ja hänen työskentelynsä hyökkäyssiniviivalla on huippuluokkaa.

Painavan laukauksen omaava Jiricek pelasi koko kauden Tshekin pääsarjajoukkue HC Plzenissä. Vasta ensi vuonna NHL:ään varattava pakki on ennakkoon varaustilaisuuden kuumia nimiä. Näissä karkeloissa hänellä on selässään numero 5.

Jakub Kos

Niin ikään isokokoinen Jakub Kos voi olla monelle suomalaiselle tuttu nimi. Toista kauttaan Ilveksen organisaatiossa pelaava 190-senttinen tshekkihyökkääjä pelasi tällä kaudella A-junioreissa 32 ottelua tehoin 5+13=18.

Saksa-ottelussa kakkosketjussa viilettänyt Kos sai vyölleen yhden syöttöpisteen. Hän edustaa maataan numerolla 15.

Jaroslav Chmelar

Kosin tapaan Suomessa pelaavalla Jaroslav Chmelarilla on takanaan kolmas kausi Suomessa. Täksi kaudeksi Jokereiden organisaatioon siirtynyt 194-senttinen hyökkääjä ei ole vielä tehnyt läpimurtoaan A-junioreiden tasolle, mutta Tshekin maajoukkuehierarkiassa hänen arvostuksensa on korkealla.

Koko turnauksen avanneessa pelissä Chmelar oli kokoonpanossa ykkösketjussa. Myös KJT Haukkojen ja K-Vantaan junioreissa pelannut kolossi kantaa turnauksessa numeroa 25.

Tomas Hamara

Ei kahta ilman kolmatta, sillä myös Tomas Hamara on viime vuodet Suomessa kiekko-oppejaan kartuttanut pelaaja. Tapparan A-junioreiden pelaaja on vakuuttanut hyökkäykseenlähdöillään, joissa hän kykenee sekä kuskaamaan kiekkoa että syöttämään sen terävästi joukkuekaverin lapaan.

182-senttisen puolustajan todennäköinen NHL-varaus tulee vasta ensi vuonna ja hän pystyy edustamaan Tshekkiä myös ensi vuoden alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Turnauksen avausottelussa syöttöpisteen saanut Hamara pelaa numerolla 29.