Ruotsin pääsarja SHL:ssä jatkava Brynäs tiedotti nettisivuillaan, että Leijonissa kaksi kertaaa MM-hopeaa voittanut ja jutun arkistokuvassa oleva Tomi Sallinen, 32, jatkaa uraansa tutussa porukassa pahvilla, joka kattaa ensi kauden.

Keskushyökkääjä on pelannut Brynäsissä nyt kaksi ja puoli kautta, ja sesonki 2019-20 toi 52 runkosarjapelissä tämän visiitin parhaat pinnat 11+16=27 (-10). Päättyneellä kaudella Sallinen nakutti 46 runkosarja- ja putoamiskarsintamatsissa tehot 5+13=18 (-7).

Joukkueen apuvalmentaja Mikael Holmqvist kuvaili Sallista seuraavin sanakääntein:

– Sallinen on älykäs jääkiekkoilija, joka tekee itsensä hyödylliseksi kentällä alati. Tiedämme, mitä saamme häneltä, ja hän tekee töitä kovasti jatkuvasti.

Brynäsin päättynyt kausi meinasi mennä totaalisen plörinäksi, kun se ajautui runkosarjassa viimeistä edelliseksi. Putoamiskarsintapeleissä joukkue kuitenkin kiillotti kilpensä, säilyi pääsarjassa ja pudotti toisen perinteisen, eli HV71:n farssimaisesti sarjaporrasta alemmaksi.

Sallinen on pelannut ympäri Euroopan kaudesta 2014-15. Maat ja sarjat ovat olleet Ruotsin SHL, Venäjän KHL ja nyt taas SHL.