Päävalmentaja John Tortorellan, suomalaishyökkääjä Patrik Laineen ja kumppanien Columbus Blue Jacketsin kauhea syväkyykky NHL:n pohjalla jatkuu. Lauantain vastaisena yönä joukkue otti nokkaan toiselta surkimukselta Detroit Red Wingsiltä 2-5 pudoten viimeiseksi koko keskisessä divisioonassa.

Reilut 18 minuuttia pelannut sinitakkien Laine saalisti pelissä yhden syöttöpisteen jääden tehotilastossa kaksi napsua pakkaselle. Valtteri Filppulalle peli oli puolestaan nappisuoritus suomalaiskonkarin saalistaessa peräti tehot 0+3 – tehotilaston lukema näytti pelin päätteeksi saldoa +3. Detroitin kakkosketjun laituri oli summannut vähintään kolme pinnaa yhteen peliin edellisen kerran 15. marraskuuta 2018 NY Rangersia vastaan.

– Ylivoimamaalinsa jälkeen he saivat koneensa käyntiin, ja Detroit sai myös hallintaa. He olivat jalalla parempia ja ne ravistelivat meistä p*skat pellolle, Blue Jacketsin luotsi Tortorella sanoi seuran kotisivuilla joukkueen 0-2-johdon valuttua kankkulan kaivoon.

Jos on ollut Columbukselle kausi totaalinen floppi, niin sama koskee Lainettakin. Suomalaispeluri on viimeistellyt Columbuksessa ja ennen sitä Winnipeg Jetsissä 45 pelissä tehot 12+10=22, mutta tehotilasto se vasta karmea onkin: -29! Sillä irtoaa NHL:ssä tehotilaston kolmanneksi viimeisin sija – takana ovat vain Eric Staal (-30) ja Rasmus Dahlin (-36).

Joukkueet päättävät kautensa ensi yönä kohtaamalla vielä kerran.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Komeaa jälkeä! NHL-joukkueen suomalaiset heräsivät ilmiliekkeihin kuolemanpelissä