Eilen Lukko-juhliin huipentuneiden liigafinaalien maanantain ja tiistain alkamisajat kummastuttivat väkeä, kun kiekko putosi Turussa TPS:n ja Lukon välisissä finaaleissa jäähän jo kello 16 – siis keskellä arkea.

Syy alkamisaikaan kello 18.30:n on selvä. Suomen nykyisten koronavirusrajoitusten takia kuppilat menevät kiinni jo alkuillasta, joten kansa pääsi seuraamaan neljältä alkavia matseja esimerkiksi baareista tai terasseilta.

Alkamisajat pääsivät yllättämään maanantaina myös itse Kalervo Kummolan – Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtajan.

– Olipa hämmästys suuri, kun valmistauduin katsomaan illan kolmatta finaalia klo 18.30. Ei muuta kuin telkkari auki ja hups, siellä olikin menossa viimeinen minuutti. Luulin ensin, että lämmittelevät edellisen ottelun maaleilla, mutta kyllä se oli pelin loppu, kiekkovaikuttaja manasi Twitter-tilillään maanantaina.

Kalervo Kummola

@KummolaKalervo
Olipa hämmästys suuri, kun valmistauduin katsomaan illan kolmatta finaalia klo 18.30.. Ei muuta kuin telkkari auki ja hups, siellä olikin menossa viimeinen minuutti. Luulin ensin että lämmittelevät edellisen ottelun maaleilla, mutta kyllä se oli pelin loppu.

Lukko vei – voitaneen sanoa käsi sydämellä, että ansaitun – Suomen mestaruuden tiistaina kaatamalla TPS:n loppuottelusarjassa voitoin 3-1.