Lukossa eilen uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Toni Koivisto, 38, kertoi seuran Facebook-tilin haastattelussa, että pelaajan upea ammattilaisura on ohi.

– Kyllä luistimet lähtee naulaan ainakin ammattilaisuran osalta. Katsotaan, jos höntsäjuttuja löytyisi – mutta niiden aika on myöhemmin, Ylitorniosta liigatähdeksi ponnistanut hyökkääjä myönsi.

Konkari pelasi Liigan runkosarjassa 944 ottelua ja päälle 90 pudotuspelimatsia ja hyvä pistemies latoi latoi runkosarjassa tehot 220+273=493 (+7). Pudotuspeleissä pisteitä kertyi mallia 21+25=46 (-4).

Tehojakin oleellisempaa on tietysti nyt tullut kulta muiden mitalien joukkoon.

– Kyllä tää (kulta) menee heittämällä kärkeen. Ensimmäinen mestaruus seurajoukkueessa… Pitkään sitä on metsästetty. Vihdoin ja viimein tuli. Ei voisi varmaan olla parempaa paikkaa lopettaa uraa.

– Aika uskomattoman hienolta tuntuu. Ei löydy sanoja kuvailemaan, Koivisto lisäsi viitaten yleisfiilikseen.

Summerin soiminen minkä tahansa ison ratkaisuottelun päätteeksi herättää yleensä tunteita. Niin Koivistollakin.

– Aika tyhjää oli. Ei sitä tajunnut, muuta kuin että mene jäälle, kamat pois, tuuleta, juhli, halaa jätkiä. Oli uskomaton fiilis, iloitsi pelaaja, jonka paluumatka Turusta Raumalle meni kuulemma puhelimen ääressä satoihin onnitteluihin ja vastaaviin viesteihin vastatessa.