Mikkeliläisessä liigajoukkue Jukureissa talven pelannut ja 50 pelissä saldon 1+9=10 (-17) summannut Mikko Kokkonen on saanut uralleen Pohjois-Amerikassa mielettömän startin. Farmiliiga AHL:ää Toronto Marliesin ykkösparissakin luutinut puolustaja on tehoillut kuudessa ensimmäisessä pelissään jo saldon 1+4=5 (+2).

Kuten Liigan ja AHL:n pisteet ja pelimäärät osoittavat, on mikkeliläislähtöisen lupauksen tehoilu ollut jopa poikkeuksellisen kovaa nyt.

Kokkonen on jäänyt vain kahdessa matsissa pisteittä, ja myöhään keskiviikkoiltana hän sivalsi Laval Rocketia vastaan tehot 1+1=2. Toronto Maple Leafsin farmijoukkue vei matsin luvuin 3-2, ja nyt se keikkuu kuuden porukan Canadian Division -nimeä tottelevassa lohkossa viidentenä.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari niittasi uransa ensimmäisen AHL-maalin b-pisteiden välistä oivan nousun päätteeksi.

Kokkosen vastikään hankkineelle liigajoukkue Pelicansille tehoilu voi olla jopa kurja juttu. Ei nimittäin olisi minkään valtakunnan ihme, jos nähdyillä näytöillä pakki pelaisi itseään pohjoisamerikkalaisten kiekkopamppujen sydämiin jääden rapakon taakse.

Marliesilla on pelaamatta vielä viisi runkosarjamatsia.