Perinteinen ruotsalaisseura Timrå sai faninsa totaalisen sekaisin, kun edellisen kerran kaudella 2018-19 maan pääsarja SHL:ssä pelannut lauma nousi sinne takaisin parin Allsvenskanissa vietetyn sesongin jälkeen.

Timrå voitti jo 52 ottelua käsittäneen runkosarjan ylivoimaisesti 22 pisteen erolla ennen BIK Karlskogaa. Puolivälierissä se kellisti AIK:n voitoin 3-1, välierissä kaatui Västerviks IK voitoin 4-2 ja nousukarsintafinaalissa IF Björklöven voitoin 4-1. Karsinnat tuntuivat kestävän ikuisuuden niiden ollessa pitkään tauolla koronavirustaruntojen takia.

Nousu oli ansaittu, mutta oli sillä myös kurjat seurauksensa. Ruotsin poliisi syyttää tuhansia faneja vastuuttomasta käytöksestä, kun he olivat kekkaloineet kimpassa koronaviruspandemiasta vähät välittämättä. Seura ja poliisi kylläkin olivat pyytäneet ennen finaalien ratkeamista malttia, mutta tästä ei ollut tietoakaan.

Seura kuulemma siis kantoi poliisitarkastaja Henrik Blusin mukaan vastuunsa tehtyään vetoomuksen. Tuhansien ihmisten päitä ei käännetty, eikä joukkioiden rikkominen tietysti ollut mahdollista. Virkavallan mukaan ihmisten käytös on ollut kaikkea muuta kuin vastuullista.

Sopii vain toivoa, ettei juhlista lähde tartuntarypästä.

Lähteet: Sundsvalls Tidning, Expressen.