Radio Ramonan selostaja Risto Leino veti liigakauden viimeisen matsin sekunnit tiistaina eetteriin sellaisella tunteella, että oheisessa klipissä on kaikki klassikon ainekset. Lukon Facebook-tilillä julkaistussa videossa olivat menossa viimeiset sekunnit TPS:n ja raumalaisten neljännestä kohtaamisesta, jota Lukko johti 6-2.

Joukkue voitti matsin noilla numeroilla vieden Suomen mestaruuden voitoin 3-1. Liki 60 vuoden odotus päättyi seurahistorian toiseen kultaan.

Tässäpä sitä on sitten kylmiä väreitä tuovia kommentteja enemmän ja vähemmän.

– 40 sekuntia, lukkolaiset halaavat toisiaan, läpyjä lyödään!

– Lukon vaihtopenkki on seisaallaan! Siellä nauretaan, itketään. Voin kertoa, niin täälläkin!

– Se on mestaruus, se on mestaruus! Mailat lentävät, kypärät lentävät, hanskat lentävät!

– Isot miehet itkee kyyneliä, niin tulee itselläkin, ei voi mitään. Tätä on odotettu kaikki nämä vuodet, aivan uskomaton on tapahtunut.

– Joskus sanottiin, että h*lvetti jäätyy ennen kuin Lukko voittaa mestaruuden. Saattaa olla, että se on umpijäässä. Me tulemme täältä Turusta Raumalle Suomen mestareina. Aivan uskomaton tunne! Käsittämätön!

Sitten Leino rauhoittui.

– Nyt on pakko vähän kerätä – missä sitä Kossua on?

– Luulin, ettei meikäläistä hetkauta tässä iässä enää mikään, kun lapsetkin on tullut tehtyä ja saatua, mutta kyllä se vaan tuntuu makealta.

Leino muistutti pätkässä lisäksi menneiden vuosien Lukon ylä- ja alamäistä sekä tasaisesta tarpomisesta. Esille tuli myös se seikka, että joukkue on ollut pari viime kautta Liigan paras nippu. Se väite on varmasti kaikkien helppo allekirjoittaa.