NHL:n tyngäksi jäänyt runkosarja huipentuu pian, ja jo viikonloppuna alkavat pudotuspelit huipentavat poikkeuksellisen ja kenties ikimuistoisen kauden 2020-21.

Jatkossa on lukuisia mielenkiintoisia ”suomalaisjoukkueita”, kuten esimerkiksi Aleksander Barkovin johtama Florida Panthers, Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes, nämä kohtaava Juuse Saroksen, Pekka Rinteen, Mikael Granlundin, Eeli Tolvasen ja kumppanien Nashville Predators sekä Jesperi Kotkaniemen, Artturi Lehkosen ja Joel Armian nippu, Montreal Canadiens.

Mutta miten ne pudotuspelit sitten pelataan?

Taalaliigan pudotuspelien avauskierroksen otteluparit ovat pohjoisessa divisioonassa Toronto-Montreal ja Edmonton-Winnipeg sekä lännessä Colorado-St. Louis ja Vegas-Minnesota. Toisella puolella kaaviota kohtaavat idässä Pittsburgh sekä NY Islanders ja Washington sekä Boston. Keskisen divisioonan parit ovat ”suomalaiskohtaaminen” Carolina-Nashville sekä Florida-Tampa Bay.

Kakkoskierroksella kohtaavat ykköskierroksen voittajat, divisioonien sisällä. Sen jälkeen neljä parasta pelaavat niin, että pohjoisen ja lännen sekä idän ja keskisen divisioonan voittajat pelaavat pääsystä Stanley Cupin finaaleihin. Jokaisessa parissa jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The bracket is set for the 2021 #StanleyCup Playoffs. #NHLStats

Make your predictions at NHL.com/Bracket before the action gets underway on Saturday. #NHLBracket

NHL:n runkosarjassa eniten pinnoja keräsivät sen voittanut Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights. Hallitseva mestari puolestaan on Tampa Bay Lightning.

LUE PERJANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Huikeaa! Mikko Rantanen voitti Coloradon pistepörssin ja joukkue NHL:n runkosarjan