Djurgårdenin SHL-joukkueessa kuluneen kauden pelannut Axelsson on päättänyt lopettaa uransa jääkiekkoilijana. 34-vuotias oli Tre Kronorin luottohyökkääjä edustaen maataan maajoukkueotteluissa yhdeksänä kautena.

Tukholmalaisen uralla ei ollut puutetta menestyksestä. Meriitteinä Axelssonilla on muun muassa kaksi Ruotsin mestaruutta, Sveitsin mestaruus sekä MM-kulta. Lisäksi hän pelasi sinikeltaisessa maajoukkuepaidassa vuoden 2018 olympiakisoissa.

Ruotsalainen varattiin NHL:ään toisella kierroksella vuonna 2006 19-vuotiaana. NHL-unelma jäi saavuttamatta ja kahden vuoden NHL-sopimuksesta huolimatta hän pelasi Pohjois-Amerikassa vain 17 ottelua, joista kaikki AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin paidassa.

Axelsson kertoi Twitterissä olevan fantastista, että on saanut tehdä töitä rakastamansa asian parissa. Tulevaan hän viittasi innostuneesti todeten, että uudet haasteet odottavat.

Dick Axelsson

@dickaxelsson
Väljer nu att avsluta ishockeykarriären!

Att få jobba med det man älskar har vart fantastiskt men nya utmaningar väntar!

Tack ishockeyn för allt! ❤️