Shane Wright pelasi äärimmäisen kovan alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen. Ensi kisoissakin ikänsä puolesta valittavissa oleva kanadalaishyökkääjä nakutti viidessä ottelussa käsittämättömät tehot 9+5=14.

Nämä olisivat erittäin vaikuttavia pistelukemia vuotta vanhempia vastaan terveenäkin, mutta Wright oli kaikkea muuta. Silmät joksikin aikaa lähes umpeen muurannut allerginen reaktio antoi alkutahdit tuskalliselle turnaukselle.

17-vuotias sentteri oli vieraana Sportsnetin 31 Thoughts: The Podcastissä, jossa toimittajien suurena mielenkiinnon kohteena olivat joukkueensa kapteenin vaivat turnauksen aikana. Allergista reaktiota seurasi Ruotsi-pelin laukaus jalkaan, mikä ei pysäyttänyt Wrightia, vaan hän pelasi ottelun loppuun.

Pelin jälkeen selvisi, että jalkaan oli tullut hiusmurtuma, jonka takia seuraava ottelu Latviaa vastaan jäi väliin. Turnauksen jatkaminen oli veitsen terällä, mutta useamman lääkärin konsultoinnin jälkeen Wright sai luvan pelata.

Taukonsa aikana ensi vuoden NHL-draftin ykkösnimeksi ennakoitu hyökkääjä tunsi kurkkunsa olevan herkkä, mikä eskaloitui turvotukseksi, joka vaikeutti ruoan ja juoman nielemistä merkittävästi. Tästä diagnoosiksi määriteltiin streptokokki.

Streptokokilla oli luonnollisesti vaikutuksensa Wrightin energiatasoihin, mutta hän halusi silti pelata. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF laittoi kuitenkin kapuloita rattaisiin, koska oireet olivat yhteisiä koronaviruksen kanssa. Tämän takia Sveitsi-ottelu jäi väliin.

Seuraaviin otteluihin Wright sai luvan pelata, mutta ei todellakaan ollut hyvässä pelikunnossa. Lopputulos oli kuitenkin hyvä, sillä Kanada juhli turnauksen päätteeksi MM-kultaa sen kipparin ollessa turnauksen toiseksi paras pistemies kaksi ottelua enemmän pelanneen Matvei Mitshkovin takana.