Boston Bruinsin tukijalka, savonlinnalaislähtöinen maalivahti Tuukka Rask torjui tiistaiyönä NHL:n pudotuspeleissä lähelle historiaa, kun hänen edustamansa joukkue kaatoi Washington Capitalsin numeroin 4-3 pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa sen jatkoerässä.

Avausosan hävinnyt Bruins nousi tukalasta paikasta voittoon, kun ensiksi Taylor Hall onnistui lyömään taululle 3-3-numerot ajassa 57.11. Mielipiteitä jakava Brad Marchand tulitti ratkaisun puolestaan heti jatkoerän kärkeen digitaalien pysähtyessä aikaan 60.39.

Otteluvoitot ovat neljällä voitolla ratkeavassa sarjassa tasan 1-1 ja seuraavaksi pari siirtyy ratkomaan paremmuuttaan Bostonin kotijäälle.

Kaikki ymmärtävät sen, että takaa nousu rinnalle ja oli Bruinsille iso juttu – mutta sitä voitto oli myös Raskille. Hän torjui pudotuspeliuransa 52. päänahan nousten seuran kaikkien aikojen voittotilastossa enää yhden päähän kärkinimi Gerry Cheeversistä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
With a win tonight, Tuukka Rask (51) can move within one of Gerry Cheevers (53) for the most by a @NHLBruins goaltender in the #StanleyCup Playoffs. #NHLStats

📺: Game 2, WSH vs. BOS at 7:30 p.m. ET on NBCSWA, NBCSN, NESN, SN, TVAS, CBC

Savonlinnalaistaustainen 34-vuotias vahti on pelannut joukkueensa maalilla nyt 96 pudotuspelimatsissa alkaen kaudesta 2009-10. Tiistaiyönä Raskin tilille merkittiin 36 torjuntaa.

Luotsi Bruce Cassidy oli puhunut suomalaisen urakasta. Rask kuulemma otti upeita koppeja, ja etenkin pelin lopussa hän torjui hyvin. Suomalainen kaikkiaan antoi joukkueelleen saumat voittaa.

Conor Ryan

@ConorRyan_93
Cassidy on Rask's game: "Early on he was under siege. A number of great saves. ... At the end of the day, certainly played well. Gave us a chance to win."

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Sebastian Aho koki yllättävän kohtalon NHL:n pudotuspelien ”suomalaissarjan” avauksessa – hanat tukossa, Canes sentään voitti