NHL:n yksi ”suomalaisjoukkueista”, Nashville Predators on ajautunut taalaliigan pudotuspeleissä tukalaan rakoon, kun Carolina Hurricanes on ottanut avauskierroksen parissa ohjat käsiinsä sen johtaessa paras seitsemästä -systeemillä ratkottavaa sarjaa jo voitoin 2-0.

Toinen kohtaaminen päättyi torstaiyönä 3-0 Sebastian Ahon vireen, kahden maalin turvin.

On helppoa todeta, etteivät tulokset ole jääneet kiinni ainakaan Predsin suomalaisvahti Juuse Saroksesta, joka on ihan oikeasti syrjäyttänyt konkari Pekka Rinteen joukkueen ykkösvahdin paikalta. Nuorten maailmanmestari on torjunut Nashvillen kummassakin pelissä päästäen kuusi maalia ja pysäyttäen pikkumustia komeasti 91,0 prosentin varmuudella.

Saros antautui viime yönä kahdesti, ja Predsin sivuilla lukikin yön matsin pysyneen pitkään 1-0-lukemissa – kiitos osittain Saroksen tähdellisen pelin takia.

– Juuse oli Juuse. Hän on tukipilarimme, hän on yksi eniten töitä tekevistämme ukoistamme. Luotamme Juuseen, ja hän oli taas loistava tänään, joukkuekaveri Ryan Johansen ylisti.

Saros otti etenkin pelin avauserän loppupuolella täysin sekopäisen torjunnan Canesin 2-1-hyökkäykseen, jonka käynnistelijänä toimi Teuvo Teräväinen. Maalivahti ei mennyt keskeltä poikki, vaikka tämä joutui venymään hurjalla tavalla. Vincent Trocheck jäi tyhjin käsin.