NHL:n menestyjäjoukkueisiin lähivuodet kuuluneet Boston Bruins ja Washington Capitals ovat tarjoilleet melkoista jännitysnäytelmää pudotuspelien avauskierroksen otteluparissaan. Bruins meni torstain vastaisena yönä johtoon voitoin 2-1, kun se vei kolmannen pelin numeroin 3-2 toisessa jatkoerässä.

Peli piti sisällään melkoista tunnetta puolin ja toisin, ja tapetille nousi muun muassa Bruins-vahti Tuukka Rask – joka hermostui eräässä tilanteessa täysin.

Hetken ilman kypärää ollut, ja kaikkiaan 35/37 kutia torjunut Rask hermostui, kun Capsin Garnet Hathaway ajoi maalille aivan suomalaisen naaman eteen Charlie Coylen avustamana yhdessä tilanteessa. Savonlinnalainen hakkasi ja mesoi, mutta hänelle ei annettu tästä ”penalttia”.

Jos oli mestarivahdin raivostuminen jotenkin poikkeuksellinen, niin sitä samaa oli kyllä koitoksen dramaattisen lopun hetketkin.

Washington-vahti Ilja Samsonov kohelsi urakalla maalinsa takana jatkoerässä, ja Craig Smith niittasi ratkaisumaalin toisen jatkoerän ensiminuuteilla. Kippari Aleksandr Ovetshkin ei pitänyt tästä lainkaan, vaan venäläinen hakkasi mailansa mäsäksi ja huusi maanmiesvahdin suuntaan taukoamatta.

Bruinsin hyppysissä luvuin 2-1 oleva, neljällä voitolla katkeava sarja jatkuu lauantaiyönä Bostonin kotijäällä.