Leijonien MM-kisaurakka käynnistyy lauantaina huippuottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Tänä vuonna kirkkaimmat yksilöt puuttuvat joukkueesta, mutta laatua löytyy joka osastolle.

Tässä artikkelissa Leijonat.com nostaa Suomen joukkueesta esiin yhden tähtipelaajan maalivahtiosastolta, puolustuksesta sekä hyökkäyksestä.

Alta löytyvään kolmikkoon on valikoitunut kaksi kevään 2019 maailmanmestaria sekä yksi miesten arvokisojen ensikertalainen.

Leijonien tähtipelaajat:

Jussi Olkinuora, maalivahti
Metallurg: 30 ottelua: 1.90 GAA, 93,5%

Leijonien ykkösmaalivahti ei ole turnauksen alla tiedossa, mutta potentiaalinen vaihtoehto on Jussi Olkinuora, jolla on takanaan erinomainen kausi Metallurg Magnitogorskin tolppien välissä.

Kevään 2019 maailmanmestari sai Tshekin EHT:llä vastuuta kahdessa kamppailussa, joten Leijonien valmennus vaikuttaisi luottavan Olkinuoraan.

Sekään ei ole pahitteeksi, että kokenut maalivahti on omien sanojensa mukaan pelannut tällä kaudella elämänsä parasta jääkiekkoa. Lähtökohdat ovat siis loistavat.

Oliwer Kaski, puolustaja
Avangard: 58 ottelua: 13+21=34

Oliwer Kaski siirtyi täksi kaudeksi KHL:n huippuseuraan, Avangard Omskiin, ja nousi joukkueessa välittömästi suureen rooliin. Kaski oli Omskin avainpelaajia, kun seura juhli kauden päätteeksi KHL:n mestaruutta. Runkosarjassa 58 otteluun syntyi 34 tehopistettä, joten tulivoimaa löytyy.

Myös Leijonissa Kasken rooli on valtava. Edelliskisojen maailmanmestari aloittaa turnauksen kakkospakkiparissa ja ykkösylivoimalla. Jäi edellisissä MM-kisoissa välillä hieman pimentoon, mutta astelee nyt arvokisajäille huomattavasti kypsempänä pelaajana.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Oliwer Kaski on Leijonien puolustuksen näyttävimpiä pelaajia. Puolustaja on isossa roolissa myös ylivoimalla. Kuva: Getty Images

Arttu Ruotsalainen, keskushyökkääjä
Ilves, Liiga: 19 ottelua: 16+11=27
Rochester, AHL: 13 ottelua: 5+8=13
Buffalo, NHL: 17 ottelua: 5+1=6

MM-kisojen ensikertaiselle on tarjolla heti iso rooli, sillä Arttu Ruotsalainen on Leijonien hyökkäysosaston ainut NHL-pelaaja. Hyökkääjällä on takanaan värikäs, mutta onnistunut seurajoukkuekausi. Tulosta syntyi niin Liigassa, AHL:ssä kuin NHL:ssäkin, joten hän on todistanut sopeutuvansa nopeasti eri joukkueisiin.

Leijonissa Ruotsalainen pelaa kärkiketjuissa ja ykkösylivoimalla, joten valmennus odottaa tulosta heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen