Leijonat kohtaa tänään MM-kisojen avausottelussaan Yhdysvallat. Vastustaja lähtee kisoihin todella nuorella ja varsin kokemattomalla joukkueella, mutta vaarallisia yksilöitäkin löytyy. Listasimme kolme suurinta tähteä, joita Leijonien täytyy tänään varoa.

Jason Robertson, Dallas Stars, (H)

Jason Robertson oli yksi NHL-kauden parhaista tulokkaista. Hän murtautui aivan yllättäen Dallasin kärkiketjuihin ja oli koko joukkueen suurimpia kiekollisia johtajia. Juonikas ja nopeajalkainen hyökkääjä iski NHL:ssä 51 otteluun tehot 17+28=45. Hänen voi odottaa olevan yksi esillä olevista nimistä, kun myöhemmin mietitään kisojen parhaita syöttäjiä.

Conor Garland, Arizona Coyotes (H)

Conor Garland on pelannut jo monta tehokasta kautta NHL:ssä. Silti hän on hyvin aliarvostettu pelaaja, mistä kertoo 775 000 dollarin vuosipalkka. Tällä kaudella vikkelä laitahyökkääjä iski 49 ottelussa tehot 12+27=39. Edellisellä kaudella hän onnistui myös ylittämään 20 maalin rajapyykin. Paperilla hänestä voi odottaa jenkkien parasta maalintekijää.

Jake Oettinger, Dallas Stars (MV)

22-vuotias Jake Oettinger on oman ikäluokkansa parhaita maalivahtilupauksia. Hän nousi yllättäen jo tällä kaudella Dallasin kakkosvahdiksi, kun Ben Bishop oli koko kauden sivussa. Hän suoriutui erinomaisesti, vaikka otteissa olikin havaittavissa pientä ailahtelevuutta. Oettinger on rauhallinen maalivahti, ja hän löytää kiekot hyvin maskinkin takaa.