Hallitseva maailmanmestari Suomi ja Yhdysvallat aloittavat MM-kisaurakkansa Latvian jäillä tänään lauantaina. Joukkueet hyppäävät askiin kello 16.15 alkaen.

Sinivalkoisten KHL:n mestaripakki Oliwer Kaski ja NHL-vahvistus Arttu Ruotsalainen puhuivat jo torstaina USA-pelistä Riiassa järjestetyssä Leijonien pressitilaisuudessa.

– En ole liikaa perehtynyt, mutta mitä muistan katsoneeni, niin on nuori ja varmasti nopea joukkue. Hyvä taisto tulossa ihan varmasti, Kaski ennakoi toissapäivänä.

Suomesta maailmanmestarilla oli kerrottavana varsin kliseistä tekstiä.

– Pelataan hyvää viisikkopeliä ja erikoistilanteet hoidetaan molempiin suuntiin, Euro Hockey Tourin turnauksilla menneenä talvena mukana ollut pakki näki.

– EHT:lta tarttui aika hyvin se tapa pelata. Aika hyvin pystyy keskittymään siihen, että olisi vaan itse valmis.

Samantyyppisesti puhui Buffalo Sabresin NHL-debytantti Ruotsalainenkin.

– Ei olla käyty USA:a läpi, ollaan pyritty keskittymään omaan pelitapaan tällä hetkellä. Perjantaina ja lauantaina sitten vastustajan läpikäyminen, Buffalo Sabresin NHL-mies selvitti toissapäivänä.

Vaikka hallitsevan maailmanmestarin pelaajat ovat vähän sieltä sun täältä, on Suomella kasassa potentiaalinen nippu – kuten aina.

– Mun mielestä ollaan hyvällä mallilla. Turnauksen aikanahan pystyy kehittää tekemistä, mutta se on näyttänyt jäällä ihan hyvältä, vuoden 2019 kisoista tiukasti pudonnut Ruotsalainen arveli.

MM-kiekon toinen päivä:
Norja-Saksa klo 12.15
Tanska-Ruotsi klo 12.15
Iso-Britannia-Venäjä klo 16.15
Suomi-USA klo 16.15
Latvia-Kazakstan klo 20.15
Tsekki-Sveitsi klo 20.15