Leijonat avasi MM-kisaurakkansa lauantaina komealla tavalla, kun Yhdysvallat kaatui tiukassa kamppailussa maalein 2-1.

Kamppailun alussa Suomi oli hieman unessa ja Yhdysvallat sai välittömästi muutama maalintekotilannetta, mutta erinomaisesti esiintynyt Jussi Olkinuora piti maalinsa puhtaana.

Avauserän toisella puoliskolla Leijonat sai ottelusta koko ajan paremmin ja paremmin otetta, mutta vielä toistaiseksi maaleja ei nähty.

Toinen erä

Toisessa erässä maalihanat saatiin puolestaan auki reilun kuuden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Atte Ohtamaa laukoi Suomen johtoon (katso maali). Osumaan syöttöpisteen saivat Saku Mäenalanen ja Marko Anttila.

A little bit of puck luck gives Finland the 1-0 lead! 🇫🇮

#FINUSA #IIHFWorlds @leijonat

Vahvasti toisessa erässä pelannut leijonalauma vastasi myös illan toisesta osumasta, kun Iiro Pakarinen siirsi Leijonat hieman onnekkaalla tavalla 2-0-johtoon (katso maali). Pakarisen maaliin esityön tekivät Ville Pokka ja Olli Määttä.

Any goal is a GOOD GOAL! 🇫🇮

Finland takes a 2-0 lead with a little help 🤐

Erätauolle Suomi ei kuitenkaan päässyt 2-0-johdossa, vaan Jason Robertson onnistui ohittamaan Olkinuoran helpolla tavalla, kun kiekko lipui patjojen välistä sisään (katso maali).

Kolmas erä

Päätöserä oli Yhdysvaltojen. Suomea painostettiin läpi erän, kun Yhdysvallat haki vimmatusti tasoitusosumaa. Leijonat puolusti kuitenkin miehekkäästi läpi ottelun ja vastustaja saatiin pidettyä melko hyvin pois parhailta maalipaikoilta.

Suurimmat kehut ottelusta ansaitsee Olkinuora, joka oli kamppailussa lähes kokonaan ohittamaton.

Suomen osalta MM-kisat jatkuvat jo sunnuntaina, kun vastaan luistelee Kazakstan. Näet otteluohjelman ja lohkojen tilanteen täältä.