Leijonat kohtaa tänään MM-kisojen toisessa ottelussaan Kazakstanin. Vastustaja on ottelussa selvä altavastaaja, mutta Kazakstanin riveistä löytyy silti useita KHL-tähtiä. Listasimme vaarallisimmat nimet, joita Leijonien täytyy tänään varoa.

3. Curtis Valk, Barys Nur-Sultan (H)

28-vuotias sentteri pelasi uransa parhaan kauden ammattilaisena. Curtis Valk iski 59 KHL-ottelussa tehot 9+20=29. Pudotuspeleissä hän nakutti kolmeen otteluun tehot 1+1=2. Aiemmalla urallaankin Valk on näyttänyt, että hän syttyy ratkaisupeleissä. MM-kisoissa vikkelältä sentteriltä voi odottaa loistoesityksiä.

2. Nikita Mikhailis, Barys Nur-Sultan (H)

Nuoresta iästä huolimatta 25-vuotiaalla Nikita Mikhailisilla on takanaan useita tehokkaita kausia KHL:ssä. Mennyt kausi oli hänen parhaansa ja hän nakutti 59 ottelussa tehot 19+15=34. Moni suomalainenkaan pelaaja ei pystynyt vastaaviin tehoihin KHL:ssä tällä kaudella.

1. Darren Dietz, Barys Nur-Sultan (P)

Bary Nur-Sultanin kapteeni Darren Dietz on jo vuosia ollut Kazakstanin ykkösnimiä jääkiekossa. Raamikas puolustaja on paukuttanut hurjia tehoja KHL:ssä vuodesta toiseen. Parhaalla kaudellaan hän iski runkosarjassa 53 tehopistettä. Avausottelussa Latviaa vastaan hän kellotti eniten peliaikaa kaikista pelaajista, hieman vajaat 25 minuuttia.