Leijonat kohtaa tänään MM-kisojen kolmannessa ottelussaan Norjan. Petrattavaa on paljon Kazakstan-tappion jäljiltä. Vastustaja ei kuitenkaan ole tälläkään kertaan mikään heittopussi. Listasimme Norjan suurimmat tähdet.

3. Henrik Haukeland, Färjestad BK (MV)

Henrik Haukeland on monille suomalaisille entuudestaan tuttu nimi. Tähtivahti torjui kaksi kautta Liigassa, ja hän on nuoresta iästään huolimatta tuttu kasvo Norjan maajoukkueestakin. Parhaimmillaan Haukeland on atleettinen torjuja, joka kykenee näyttäviinkin pelastuksiin. Hän on pelannut turnauksen kaikki ottelut tähän mennessä, joten Leijonien onneksi Haukeland saattaa tänään olla huilivuorossa.

2. Erlend Lesund, Rögle BK (P)

Järkälemäinen Erlend Lesund on Norjan ehdoton ykköspakki. Hän on tottunut koviin peleihin SHL:ssä, missä hän on enemmän peruspakin roolissa. Maajoukkueessa vastuuta on tullut enemmän ja kahdessa ensimmäisessä MM-ottelussaan Lesund on kirjannut kaksi syöttöpistettä. Hän on erittäin vaikea ohitettava Leijonien pienikokoiselle hyökkäykselle.

1. Mathias Trettenes, HC La Chaux-de-Fonds (H)

Mathias Trettenes on saanut lentävän lähdön MM-kisoihin. Kahden pelatun ottelun jälkeen hänellä on jo kasassa kolme maalia. Juonikas hyökkääjä pelasi tämän kauden Sveitsissä. Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla hän paukutti 33 ottelussa hurjat tehot 13+26=39. Hän pääsi lyhyelle visiitille myös Sveitsin pääsarjaan ja keräsi neljään otteluun kolme syöttöpistettä. Taitoa siis löytyy, minkä lisäksi Trettenes on tällä hetkellä koko kentän kuumin pelaaja.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvellä kävi karusti kohtalon ottelussa – fanit raivostuivat