Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkaisi verkkosivuillaan TOP10-listan pelaajista, jotka ovat olleet yllättävimpiä maailmanmestarijoukkueiden parhaita pistemiehiä.

Listalle mahtui mukaan myös yksi suomalainen. Hän on Jarkko Immonen, joka voitti kultaisena keväänä 2011 myös koko turnauksen piste- ja maalipörssin tehoin 9+3=12.

Immosen valintaa listalle perustellaan sillä, että hän oli ennen kyseistä turnausta pelannut kahdet MM-kisat, joissa syntyi yhteensä neljä maalia. Lisäksi Vancouverin olympialaiset 2010 olivat sujuneet kokonaan tehoitta.

Kultajoukkueessa pelasi silloin myös muun muassa Tuomo Ruutu, joka oli juuri tehnyt oman piste-ennätyksensä NHL:ssä. Tästä huolimatta Immonen jatkoi tehoiluaan läpi turnauksen, ja maaleista neljä syntyi pudotuspeleissä.

Listalle mahtuvat myös muun muassa ruotsalaiset Niklas Kronwall (2006) ja Loui Eriksson (2013), kanadalainen Jason Spezza (2015) sekä venäläinen Aleksandr Syomin (2008). Voit katsoa koko listan täältä.

Jarkko Immonen, Alexander Syomin or Matthew Lombardi. You'll be surprised to find out which players led 10 gold-medal teams on #IIHFWorlds in scoring in the not-so-distant past.😯

Read full story on ⤵️
iihf.com/en/events/2021…