Slovakian alku jääkiekon MM-kisoille oli väkevä, kun se voitti peräti kolme matsia putkeen. Edelleen lohko A:ssa kakkosena keikkuva maa suli torstaina totaalisesti, kun Sveitsi antoi kärkipelissä isän kädestä 8-1.

Käkikellomaan antama opetus oli huima, sillä edellisessä pelissään se oli taipunut onnettomasti aiemmin pelanneelle Ruotsille hurjasti 0-7.

Slovakialta suihkuun Sveitsi-pelistä lensi peräti kaksi soturia. Lukon Suomen mestari, hyökkääjä Kristian Pospisil ”näki punaista” avauserässä ryntäyksestä, ja päätöserässä saman kohtalon koki estämisen ja käytösrangaistuksen takia pakki Mislav Rosandic.

– Meidän on jätettävä tämä peli taaksemme, ja valmistauduttava seuraavaan peliin, slovakialaispelaaja Martin Gernat sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Lukuisan liigapelaajan tähdittämä Slovakia otti peräti 60 jäähyminuuttia, ja maan koko turnauksen jäähymäärä on huimat 80. Lukema, joka ei voi kasvaa enää hurjasti ratkaisupelien lähestyessä.

– Meidän piti kierrättää hyökkääjiä, mikä ei ole hyvä asia tietenkään rytmille, maalin iskenyt Kärppien Michal Kristof heitti.

Slovakian tilanne on hyvä tappiosta huolimatta. Ensimmäisen putoajan sija on viisi pinnaa takana.

– Meidän täytyy unohtaa tämä ja pitää keskittyä pelaamaan ilman jäähyilyä. Emme me voita pelejä, jos olemme boksissa, pelaaja jatkoi.