Leijonat pelaa tänään 20.15 alkavassa ottelussa kisaisäntä Latviaa vastaan. Ottelulla on molempien joukkueiden kannalta suuri merkitys Suomen taistellessa lohkon voitosta ja Latvian tarvitessa kipeästi pisteitä päästäkseen puolivälierävaiheeseen.

Leijonien ketjut

Maalivahti vaihtuu Latvia-peliin, sillä tolppien välissä pelaa tänään Harri Säteri. Ykkösketjussa Hannes Björnisen paikan ottaa suoraan katsomosta yhden ottelun turnauksessa pelannut Peter Tiivola. Jere Sallisen paikan nelosketjussa ottaa Jere Karjalainen.

Puolustuksessa Mikael Seppälä tulee popcorn-osastolta suoraan ykköspariin Miika Koiviston ollessa huilivuorossa. Kokoonpanon ulkopuolella ovat edellä mainittujen lisäksi Axel Rindell, Valtteri Puustinen ja Janne Juvonen.

Kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 47 Peter Tiivola – 12 Marko Anttila
22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
25 Jere Karjalainen – 13 Mikael Ruohomaa – 38 Teemu Turunen

6 Tony Sund – 52 Mikael Seppälä
3 Olli Määttä – 7 Oliwer Kaski
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka
40 Petteri Lindbohm – 39 Kim Nousiainen

29 Harri Säteri (45 Jussi Olkinuora)

Poissaolot/loukkaantumiset

Kummassakaan joukkueessa ei tiettävästi ole pelaamisen estäviä loukkaantumisia.

Kommentit pelin alla

– Siitä tulee kova peli. Tulevat varmasti taistelemaan kovaa. Mitä olen heidän pelejään nähnyt, niin he puolustavat todella hyvin, kertoo Olli Määttä. Me pystytään pelaamaan neljällä ketjulla ja neljällä pakkiparilla. Peli rullaa hyvin tasaisesti neljällä ketjulla, mikä tekee meitä vastaan pelaamisesta vaikeaa. Meiltä löytyy myös jokaisesta kentällisestä vaarallisuutta.

Seuraa näitä

Loistavan kemian turnauksen aikana löytäneet Anton Lundell ja Arttu Ruotsalainen ovat hyviä seurattavia Latvia-ottelussa. Tony Sund on ollut Suomen ykköspyssy siniviivalla, mutta olisiko tämä se ottelu, jossa Oliwer Kaski tulee esille hyökkäyspäässä? Maalivahtiosastolla on mielenkiintoista kamppailua, kun Säteri ja Jussi Olkinuora ovat vuorotelleet maalin suulla. Säteri on kahdessa ottelussaan päästänyt vain yhden maalin.

Latvian joukkueesta Rodrigo Abols ja Kaspars Daugavins ovat olleet yllättävän vaisuja, mutta kestävät vertailun melkein keneen tahansa Suomen pelaajaan. Ronalds Keninsin, Renars Krastenbergsin ja Lauris Darzinsin tehot ovat kannatelleet isäntämaan turnausta, eikä ole syytä olettaa etteivät he olisi vaarallisia myös tänään.

Näin näet ottelun

Suomen ottelun televisioivat MTV3-kanava ja C More. MTV3:n lähetys alkaa 20.00, ja selostajana on Mika Saukkonen. C Morella ottelun ennakointi alkaa jo puolta tuntia aiemmin Antero Mertarannan tulkitessa ottelun tapahtumia.

Mikäli et pääse tv:n äärelle, voit seurata kamppailu myös peliyhtiö NordicBetin livestream-lähetyksen kautta.