Pistepörssin kärki tulee Slovakiasta – tehoillut jokaisessa ottelussa: ”Tekee kaikkea, mitä pyydämme”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kisat ovat edenneet alkulohkovaiheen päätöskierroksille. Joukkueet pelaavat vielä viimeiset ottelunsa ennen puolivälierävaihetta.

Kun katsotaan turnauksen pistepörssiä, huomataan että kärjessä komeilee Slovakian Peter Cehlarik. 25-vuotias hyökkääjä on painanut kuuteen otteluun komeat pisteet 4+5 ja tehnyt jokaiseen pelaamaansa otteluun vähintään yhden pisteen.

Cehlarik pelaa parhaillaan toisia miesten MM-kisojaan. Ensimmäiset kisat hän pelasi vuonna 2016, mutta silloin rooli oli aivan erilainen. Tuon turnauksen jälkeen Cehlarik on kehittynyt pelaajana ja kantaa parhaillaan suurta vastuuta joukkueen ykkösketjussa.

– Olin silloin 20 ja olin enemmän ylimääräinen pelaaja ja hyppäsin peleihin, kun pystyin, joten tämä on nyt aivan erilaista. Luonnollisesti uskon olevani parempi pelaaja kuin viisi vuotta sitten, ja voin johtaa joukkueeni voittoon. Olen ylpeä voidessani olla täällä ja edustaa kotimaatani, mutta tällä kertaa luulen nauttivani hieman enemmän, Cehlarik kertoo IIHF:n verkkosivuilla.

Viisi vuotta sitten Cehlarik oli juuri siirtymässä Pohjois-Amerikan kaukaloihin pelattuaan viisi kautta SHL:ssä Luulajan riveissä. Hyökkääjä on Boston Bruinsin 3. kierroksen varaus vuodelta 2013.

Neljän kauden aikana slovakki sai vastuuta pääasiassa AHL:ssä Providence Bruinsin paidassa. NHL-matseja kasaan kertyi 40. Viime kaudeksi hän saapui jälleen SHL:ään, tällä kertaa Leksandin joukkueeseen.

– Etsimme itselleni parhaita vaihtoehtoja Euroopasta. Viime kesän vapaiden pelaajien markkinat olivat melko hullut. Monet joukkueet ja liigat kamppailivat ilmeisesti COVID-juttujen kanssa, joten kesti jonkin aikaa selvittää, missä aion pelata, mutta päädyin Leksandiin ja mielestäni se oli oikea päätös minulle. Sain paljon peliaikaa ja olen voinut kehittyä joukkueen johtajaksi, Cehlarik kertaa vuoden takaista päätöstä.

Cehlarik viimeisteli Leksandissa 45 otteluun kovat pisteet 20+20. Hänen ketjukaverinaan kauden aikana pelasi toinen slovakialainen, Marek Hrivik. Kaksikko on pelannut yhdessä myös tässä turnauksessa.

– Hänen kanssaan on melko helppoa pelata. Hän tietää, kuinka pelaan, meillä on ollut kemiaa koko vuoden ajan. Hän on kova laukomaan, joten yritän vain löytää hänelle syöttöjä, jotta hän voi tehdä maaleja. Se on minun tehtäväni. Se on mennyt melko hyvin tällä kaudella Ruotsissa, ja yritämme tietysti tuoda sen myös tänne MM-kisoihin, kommentoi Hrivik.

Myös Slovakian päävalmentaja Graig Ramsay kehuu Cehlarikia:

– Hän on todella ollut tiimimme johtaja. Hän osaa hienosti pelata samalla tavalla kuin haluamme koko joukkueemme pelaavan, ja mielestäni on hienoa, miten muut pelaajat ovat odottaneet häneltä johtajuutta. Hän on blokannut laukauksia, taistellut, tehnyt maaleja, tehnyt kaikkea, mitä olemme pyytäneet.

Slovakia on vahvasti kiinni puolivälieräpaikassa. Se kohtaa vielä Tshekin viimeisessä alkusarjan ottelussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.