Leijonien jääkiekon MM-kisojen viimeinen alkulohkon ottelu päättyi Suomen 3-2-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

Todella kovassa kamppailussa panokset olivat kovat, sillä Kanada tarvitsi pisteitä pisteitä edetäkseen puolivälieriin, ja Leijonat haki täyttä pistepottia voittaakseen lohkonsa.

Kanada sai kuitenkin otteluun loistavan lähdön, kun kiekko painui helpohkosti Jussi Olkinuoran taakse, kun peliä oli takana vasta puolitoista minuuttia. Vaahterapaitojen avausosuman viimeisteli Brandon Pirri (katso maali).

Kanada oli muutenkin ottelun avauserässä vahvempi, mutta toisessa erässä Leijonat määräsi tahdin, ja nousi myös tasoihin Arttu Ruotsalaisen turnauksen kolmannella osumalla (katso maali).

Erätauolle lähdettiin silti Kanadan johdossa, kun Maxime Comtois onnistui maalinteossa ylivoimalla (katso maali).

Leijonat ei luovuttanut – Lundell nousi taas esiin

Kolmannessa erässä Leijonat lähti nälkäisesti takaa-ajoon ja onnistuikin tehtävässään, kun jälleen kerran Anton Lundell petasi huikealla tavalla avopaikan Ruotsalaiselle, joka onnistui ottelussa jo toistamiseen (katso maali) ja peli oli tasan.

Uhh ohhhhhh…. the Finns have tied the game! 😳 🇫🇮

Ruotsalainen with his second of the game at a BIG moment! 🔥

#IIHFWorlds #CANFIN @leijonat @BuffaloSabres

Lopulta päätöserässä ei nähty muita maaleja, ja voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Vauhdikkaalla jatkoajalla molemmat joukkueet pääsivät puolestaan kokeilemaan kertaalleen maalintekoa huippupaikoilta, mutta kumpikaan ei siinä onnistunut. Suomen tilanteessa Niko Ojamäki ja Jere Sallinen karkasit kahdestaan läpiajoon, mutta tällä kertaa Sallinen ei saanut ohjattua Ojamäen syöttöä sisään.

Rankkareilla vahvempi oli tällä kertaa Suomi, kun ratkaisevan osuman viimeisteli Ruotsalainen.

Voiton myötä Suomi jäänee kuitenkin lohkossaan toiseksi, sillä Yhdysvallat pelaa vielä Italiaa vastaan ja täysi pistepotti nostaisi joukkueen pisteellä Leijonien edellä. Kanadan jatkopaikka on puolestaan riippuvainen illan Saksa-Latvia-kamppailun lopputuloksesta.

MM-kisojen puolivälierät pelataan torstaina. Näet otteluohjelman ja aikataulut täältä.