Leijonilla on tänään edessään kohtalon ottelu. Voitolla Suomi etenee mitalipeleihin. Tappiolla turnaus päättyy. Vastassa on vaarallinen Tshekki-joukkue. Listasimme puolivälierävastustajan suurimmat tähdet.

LUE MYÖS: Tshekin asiantuntija varoittaa: tätä Leijonien tähteä on tänään syytä varoa!

3. Dominik Kubalik, Chicago Blackhawks (H)

Dominik Kubalik on ollut tähän mennessä Tshekin tehokkain pelaaja. Kuudessa ottelussa hän on nakuttanut tehot 3+3=6. Kovat lukemat eivät ole mikään yllätys. 25-vuotias hyökkääjä on pelannut kaksi tehokasta ja upeaa kautta NHL:ssä. Kubalik on erinomainen viimeistelijä, joka tilaisuuden saadessaan laittaa laatan reppuun kovalla prosentilla.

2. Filip Hronek, Detroit Red Wings (P)

23-vuotias Filip Hronek on jo viimeiset kolme vuotta ollut Detroit Red Wingsin ehdoton ykköspakki. Pehmeäkätinen kiekonliikuttelija ei ole kummoinen puolustussuuntaan, mutta hyökkäyspäässä hän on aina vaarallinen. Tällä kaudella Hronek nakutti NHL:ssä 26 tehopistettä, joista 24 oli syöttöä. Hänen voi tänäänkin odottaa toimivan ylivoiman moottorina ja passaavan kiekkoa Tshekin tulivoimaisille hyökkääjille.

1. Jakub Vrana, Detroit Red Wings (H)

Jakub Vrana ei ole pelkästään Tshekin parhaita pelaajia, hän on yksi koko turnauksen kirkkaimmista tähdistä. Vrana on teki NHL:ssä erinomaista jälkeä Washington Capitalsissa. Viime kaudella hänet kaupattiin Detroitiin, jonka jälkeen hän puhkesi suorastaan kukkaan. Hänen suurin aseensa on vaarallinen laukaus. Sitä ei ole vielä juuri nähty näissä kisoissa, mutta panosten noustessa myös Vranan voi odottaa näyttävän parastaan.