Porin Ässät tiedotti perjantaina uudesta hankinnasta takalinjoilleen.

Seura on solminut kaksivuotisen sopimuksen Ruotsin SHL-seura Skellefteå AIK:ssa päättyneellä kaudella luutineen puolustaja Jacob Anderssonin kanssa.

26-vuotias Andersson pelasi päättyneellä SHL-kaudella neljänneksi Ruotsin pääsarjassa sijoittuneen Skellefteån riveissä 42 ottelua tehoin 0+7.

– Andersson on tasapainoinen luistelija, joka pelaa pää ylhäällä ja pystyy liikuttamaan kiekkoa laadukkaasti. Hänellä on hyvät tekniset ominaisuudet; Jacob pystyy haastamaan jalalla ylöspäin, omaa hyvän laukauksen ja kykenee tekemään numerotulosta viivasta. Hänen vahvuutensa ovat offensiivisen pelin puolella, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi Ässien tiedotteessa.

182-senttinen Andersson pelasi vielä kaudella 2018–19 Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Björklövenin joukkueessa 49 ottelua tehoin 10+17 =27. Miehen seurakaverina vaikuti tuolloin Ässistä tuttu Jakob Stenqvist.

– Jacob Andersson on loistava kaveri ja hyvä joukkuepelaaja. Pelaajana hän on hyvä molempiin suuntiin, hän luistelee hyvin ja omaa hyvät kiekolliset taidot. Jacob laukoo hyvin siniviivasta ja hoitaa oman pään puolustusvelvoitteet hyvin, Stenqvist taustoittaa Ässien tiedotteessa..