Venäjän taival jääkiekon MM-kisoissa Latvian Riiassa päättyi torstaina noloon sukellukseen. Alkulohko A:n voittanut, vain yhden tappion kokenut ja lähestulkoon pelistä toiseen vapautuneen oloisesti rallatellut punakone taipui kuolemanpelissä, puolivälierässä 1-2-häviöön Kanadaa vastaan.

Joukkueen turnausurakka tuli jatkoaikatappion myötä päätepisteeseen tylysti.

Venäläiskippari Anton Slepishev manasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla tapauksesta surullisena.

– Yksi maali, teimme vain yhden maalin… Meidän olisi pitänyt pelata hyökkäävämmin, ja mennä maalille. On vaikeaa voittaa, jos tekee vain yhden maalin. Onhan tämä pettymys.

Venäjällä on käsillään omanlainen kuivakausi, kun maa on voittanut edellisen kerran kultaa vuonna 2014. Finaalissa se on pelannut viimeksi vuonna 2015.

– Meillä oli suuria suunnitelmia tänne. Tulimme tänne ajatellen voittoa. Meillä oli hyvä joukkue, ja tarpeeksi hyvä voittamiseen. Tässä pelissäkin ukot antoivat kaikkensa, mutta se ei riittänyt. Kaverit taistelivat loppuun asti hyvin, Moskovan TsSKA:n peluri manasi.

Varmasti taistelivat, mutta Kanadan voittomaalissa Troy Stecher piti venäläisiä pilkkanaan. Hän veivasi kaikki pellolle ja passasi kiekon Andrew Mangiapanelle poikittaissyötöllä avopaikkaan. Siihen loppuivat punakoneen pelit.