Suomalaiskolmikon Toni SöderholmVille PeltonenIlpo Kauhanen johtama Saksan jääkiekkomaajoukkue jämähti Latvian Riiassa sunnuntaina huipentuneissa MM-kisoissa tylyyn rakoon. Joukkue hävisi pronssipelin USA:lle 1-6 päätyen karuimmalle ja kurjimmalle mahdolliselle sijalle, eli neloseksi.

Saksalaisleirissä tunnelmat olivat sittemmin luonnollisesti murtuneet, mutta myös ylpeyttä tai vastaavaa oli aistittavissa.

– Leiristä ja tänne tulosta lähtien olemme tunteneet, että jokin on mahdollista. Olimme matkassa hyvällä luonteella, ja äijien kanssa oli kunnia työskennellä, Söderholm sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivujen mukaan.

Moritz Müller taisi tuntea vähän toisella tavalla. Hänen mukaan vaikutti siltä, että Saksa oli hyvin erityinen joukkue.

– Olemme kaikki uskomattoman surullisia. Pukuhuoneessa yhdenkään pelaajan silmä ei pysynyt kuivana. Olisimme ansainneet sen (mitalisijan).

– Televisiosta pelejä seuranneet fanit näkivät sen, kuinka ainutlaatuinen tämä ryhmä oli. Olemme kiitollisia siitä, että saimme kokea kaiken tämän ja surullisia siitä, että emme saaneet palkintoa.

Saksa osoitti luonteen sitkeyttä pitkin turnausta, ja esimerkiksi puolivälierässä se kaatoi Sveitsin voittomaalikisan päätteeksi. Kun välierässäkin Leijonat voitti vain maalilla, olivat marginaalit tiukat.

– Se on varmaa, että tarvitsemme pelaajia, jotka antavat joukkueelle 100 pinnaa ja joilla ei ole vain henkilökohtaista osaamista. Tarvitsemme niitä tilanteita, joissa 1+1 on enemmän kuin kaksi pelaajaa, Söderholm oli lisännyt.