Iso-Britannian ykkösvahtina jo yhdeksän vuotta ollut Ben Bowns on löytänyt uuden joukkueen. Ensi kaudella englantilainen vartioi Slovakian pääsarjajoukkue HK Dukla Trencinin maalia.

Slovakialaisjoukkue on Bownsin uran toinen Brittein saarten ulkopuolella. Kulunut kausi alkoi Itävallan pääsarjassa Graz 99ersin tolppien välissä.

30-vuotiaasta veräjänvartijasta on tullut Iso-Britannian maajoukkueen sisukkuuden symboli. Bowns piti upeilla torjunnoillaan brittiläiset korkeimman tason MM-kisoissa kuin ihmeen kaupalla vuonna 2019 ja oli myös tämän kevään MM-kisoissa loistava torjuen kiekkoja 91 prosentin tarkkuudella.

Iso-Britannian minkään tason pärjääminen MM-kisoissa on melkoinen ihme, sillä se oli vielä vuonna 2017 kolmanneksi ylimmän tason MM-turnauksessa. Edellisen kerran se oli ollut korkeimmalla tasolla vuonna 1994.