HIFK tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltzin kanssa.

27-vuotias puolustaja on pelannut urallaan NHL:ssä St. Louis Bluesin riveissä 42 ottelua tehoin 0+5. Hän on alkujaan Bluesin 1. kierroksen varaus kesältä 2012. Viime vuodet ovat sujuneet pääasiassa AHL:ssä, jossa 253 pelattua ottelua ovat tuottaneet miehelle 113 pistettä.

Schmaltzin tavoite NHL-pelipaikasta elää edelleen. Tämän on huomioinut myös HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa:

– Olemme etsineet rightin puolen kiekollista pakkia ja pelaajaa, jolla on selkeä suunnitelma miksi tulla HIFK:hon ja Suomeen. Hänellä on iso tavoite palata vielä NHL:ään ja uskomme, että voimme auttaa toisiamme: hän on se mitä olemme etsineet, ja hän uskoo, että me pystymme tarjoamaan oikean ympäristön hänen uralleen juuri nyt.

Schmaltz on aikanaan pelannut USHL-joukkue Green Bay Gamblersin riveissä yhdessä Alex Broadhurstin kanssa, joka on aloittamassa toista kauttaan HIFK:ssa. Kaksikko voitti yhdessä USHL-mestaruuden kaudella 2011-12.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Welcome to Helsinki @J_Swish24!

IFK yksivuotiseen sopimukseen yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltzin kanssa.

📝 Lue lisää: bit.ly/3xtrYbo

#HIFK #Liiga