KHL on ollut perinteisesti suomalaisten maalivahtien temmellyskenttä. Nyt myös ruotsalaiset maalivahdit ovat saaneet enenevissä määrin työpaikkoja idän mahtiliigassa.

Ensi kaudella KHL:ssä pelaa yleisen tiedon mukaan kuusi länsinaapurista kotoisin olevaa veräjänvartijaa. Anders Lindbäckin, Lars Johanssonin, Adam Reidebornin, Magnus Hellbergin ja Johan Mattssonin lisäksi KHL-kaukaloissa torjuu tulevalla kaudella myös Oscar Dansk, jonka sopimus Moskovan Spartakin kanssa julkaistaan venäläismedia Sport-Expressin mukaan Vegas Golden Knightsin kauden loputtua.

Nopeasti laskettuna tämä tarkoittaa sitä, että joka neljännellä KHL-joukkueella on ruotsalaismaalivahti. Sport-Express näkee tämän huolestuttavana, ja kokee sen voivan aiheuttaa ongelmia Venäjän maajoukkueelle.

Se julkaisi artikkelin, jonka otsikossa epäillään ruotsalaiskassarien ryntäyksen KHL:ään tuovan ongelmia Venäjän maajoukkueelle. Muun muassa Venäjän viimeisimmän MM-joukkueen ykkösvahti Aleksander Samonovin harmitellaan olevan vaikeassa tilanteessa Pietarin SKA:ssa, kun joukkueeseen hankittiin ulkomaalaisvahtina Johansson. Kokonaisuudessaan KHL:n 24 joukkueesta 17:ssä on ulkomaalainen ykkösvahti.

Ruotsalaisen invaasion uskotaan artikkelissa johtuvan siitä, että Ruotsin maalivahtituotanto ei ole aivan eliittiä, ja harva maan mittapuulla huipputason kassari lyö läpi NHL:ssä yrityksestä huolimatta. Näin on käynyt KHL-vahdeista Lindbäckille, Hellbergille ja Danskille.