39-vuotias entinen latvialaishyökkääjä Janis Sprukts muisteli Sport24.ru-sivustolla viettämäänsä kautta 2012-13 Moskovan TsSKA:n riveissä. Hänen joukkuekaverinaan pelasi silloin venäläistähti Aleksandr Radulov. Sprukts olikin ihmeissään, miten Radulov sai silloin niin paljon vastuuta joukkueen pelaamisesta.

– Ymmärrän, että joillekin tähtipelaajille annetaan paljon enemmän vastuuta. Heidän panoksensa joukkueen peliin on erittäin suuri. Huomasin tämän TsSKA:ssa, jossa Aleksandr Radulov pelasi. Tulin Moskovan joukkueeseen Riian Dinamosta, olin siellä uusi pelaaja. Se oli järkytys minulle, kun huomasin, että monet asiat joukkueen pelistä päättää hän, eikä päävalmentaja, Sprukts muisteli.

Sprukts toki tietää, että kokeneisiin pelaajiin turvaudutaan jossain määrin monissakin eri tilanteissa, mutta hänen oli vaikea ymmärtää, miten Radulov heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueessa sai niin paljon valtaa.

– Kyllä, on tilanteita, joissa joukkue pitää sisäisen kokouksen, puhuu pelistään ja kokeneemmat jääkiekkoilijat saattavat vaatia jotain. Ensimmäisistä päivistä lähtien Radulov osoitti olevansa johtaja jäällä, mutta halusi kaikkien pelaavan täsmälleen kuten hän sanoo. Hän halusi johtaa koko joukkuepeliä. Ja kaikkien oli kuunneltava, mitä hän sanoi. En ymmärrä, mistä hän sai niin paljon egoa, koska hän ei ollut vielä niin kokenut jääkiekkoilija. Se vaikutti minuunkin. Hyvistä tilastoista huolimatta minut pudotettiin nelosketjuun.

Spruktsille kausi jäi ainoaksi seurassa. Hän pelasi 59 ottelua ja teki niihin 9 pistettä. Radulov puolestaan löi taululle kovat 75 pistettä 57 otteluun ja jatkoi joukkueessa vielä kolme seuraavaakin kautta ennen NHL:ään lähtöä.