Venäjän presidentti Vladimir Putin on nyt ottanut kantaa Venäjän jääkiekko- ja jalkapallomaajoukkueen heikkoihin esityksiin.

Kovana urheilumiehenä tunnettu Putin uskoo, että Venäjän maajoukkueissa voisi olla otollinen hetki harkita henkilöstömuutoksia.

Venäjän urheiluvuosi on ollut vähintäänkin karu, sillä Venäjän jääkiekkomaajoukkue putosi kevään MM-kisoissa jo puolivälierissä, kun turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutunut joukkue hävisi Kanadalle jatkoajalla maalein 1–2.

Jalkapallon EM-kisoissa Venäjä puolestaan jäi B-lohkon viimeiselle sijalle. Venäjän saldoksi jäi kolme pistettä hävittyään Tanskalle lukemin 1-4 ja kaadettuaan Suomen lukemin 1-0.

– Urheilu on urheilua. Voi olla voittoja, tappioita ja epäonnistumisia. Fakta, että sekä Venäjän jääkiekko- että jalkapallomaajoukkueet eivät suoriutuneet odotetuilla tuloksilla – se ei voi jäädä huomaamatta, Putin sanoi keskiviikkona uutistoimisto TASSin mukaan.

– Meidän pitää miettiä, mitä hyvää ihmiset tekivät, ja pohtia heidän kanssaan myös asioita, joita voidaan muuttaa – muun muassa henkilöstön uudelleenjärjestelyitä, Putin jatkoi.

Putin myönsi samassa haastattelussa, että hän on enemmänkin judon ja sambon asiantuntija, kuin jalkapallon tai jääkiekon. Putin on kuitenkin ajoittain bongattu pelaamassa jääkiekkoa erilaisissa julkisissa tapahtumissa.