Edmonton Oilersin uskotaan kaupittelevan suomalaismaalivahtiaan Mikko Koskista NHL:n kesän siirtomarkkinoilla.

The Athleticin toimittaja Scott Powersin mukaan Chicago Blackhawksin tiettävästi kaupittelema seuralegenda Duncan Keith saattaisi hyvinkin suostua siirtoon Oilersin riveihin päästäkseen lähemmäs Pentictonissa asuvaa poikaansa. 37-vuotiaan konkaripuolustajan muhkea 5,538 miljoonan dollarin vuosipalkka tarkoittaisi kuitenkin sitä, että Blackhawksin olisi otettava vaihdossa kontolleen toinen muhkea pelaajasopimus.

Edmontonilaistoimittaja Daniel Nugent-Bowman nostaa Koskisen nimen esille mahdollisena siirtonappulana. Suomalaisvahti tienaa ensi kauden jälkeen päättyvästä sopimuksestaan 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

James Neal olisi kaikista otollisin vaihtoehto. Hän tienaa kahdesta seuraavasta kaudesta 5,75 miljoonaa dollaria, mikä vastaisi pitkälti Keithin palkkaa. Zack Kassian on toinen ”huono sopimus” -kategorian pelaajista.

– Mikko Koskisen sopimus taas ei olisi aivan Keithin sopimuksen suuruinen. Chicago ei tiettävästi vastustaisi kokeneen maalivahdin hankintaa, joskin on vaikea kuvitella Koskisen olevan seuran havittelema vaihtoehto, Nugent-Bowman pyörittelee eri vaihtoehtoja.

Oilersin toimistolla Keithiä ei pidetä enää kärkiparin puolustajana, joskin se saattaisi olla valmis vaihtokaupoille johtuen Oscar Klefbomin epävarmasta terveystilanteesta. Koko kauden pelaamatta olleen ruotsalaispuolustajan uran jatkosta saadaan lisätietoa tämän agentin mukaan vasta lähempänä kauden alkua.