Norjan maajoukkueesta tutuksi tullut konkarihyökkääjä Mathis Olimb palaa ensi kaudeksi kotimaansa pääsarjaan Vålerengan riveihin peräti neljävuotisella sopimuksella.

35-vuotias hyökkääjä on edustanut Norjaa MM-kisoissa huikeat 13 kertaa. Myös olympialaisissa mies on ollut mukana kolme kertaa.

Olimb on pelannut ensimmäiset miesten ottelunsa nimenomaan Vålerengassa ennen maailmalle lähtöään. Viimeksi hän on edustanut seuraa kaudella 2006-07.

Sen jälkeen 14 kautta sujui muilla mailla. Hyökkääjä on pelannut tuona aikana muun muassa SHL:ssä kahdeksan kautta, yhden AHL:ssä ja yhden myös Jokereissa kaudella 2015-16. Viime kausi sujui DEL-liigassa.

– Päätös palata Norjaan tehtiin yhdessä perheeni kanssa. Olimme valmiita muuttamaan takaisin kotiin. Sitten oli tärkeää löytää joukkue Norjasta. Tiesin Vålerengan joukkueen tunnelmasta. Seura, jossa olen aiemmin pelannut ja jolla on hyvät suhteet, Olimb kommentoi seuran tiedotteessa.

Vålerenga Ishockey

@VIFhockey
Det er 14 år siden sist Mathis Olimb spilte i VIF, hvor han også spilte for aldersbestemte lag før han etablerte seg på a-laget. Etter en lengre karriere i utlandet, vender han tilbake til Norge og Vålerenga.

– Det blir jo som å komme hjem, sier Olimb.

vif-hockey.no/artikel/xyvzak…
vif-hockey.no

Mathis Olimb tilbake i Vålerenga