Venäläinen kiekkolegenda Pavel Datsjuk on pohtinut viime kauden päätyttyä uransa jatkoa. Nyt 42-vuotiaan taiturin ajatukset ovatkin edenneet asian suhteen ainakin jonkin verran.

KHL julkaisi Twitter-tilillään Datsjukin antaman lausunnon. Hän kertoo haluavansa auttaa vielä pelaajana Avtomobilist Jekaterinburgia, jota hän on edustanut nyt kahden viime kauden ajan. Toisaalta hän ei ole myöskään varma, kestääkö hänen kehonsa vielä kokonaisen kauden pelaamista.

Datsjuk ja Avtomobilistin valmennushenkilöstö ovatkin sopineet ratkaisuksi, että päätös uran jatkumisen suhteen tehdään elokuun lopussa uuden KHL-kauden kynnyksellä. Datsjuk uskoo silloin parhaiten tietävänsä, että pystyykö hän pelaamaan vielä.

Datsjuk on voittanut urallaan hyvin paljon kaikenlaista. Kirkkaimmat saavutukset ovat kaksi Stanley Cupia, Gagarin Cup, olympiakulta ja MM-kulta. Henkilökohtaisella tasolla hän on voittanut NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Frank J. Selke Trophyn kolmesti ja herrasmiespelaajalle annettavan Lady Byng Memorial Trophyn neljästi.

KHL

@khl_eng
One more year of Magic Man?