Yksi Venäjän kiekkopiirien isoista puheenaiheista on Pavel Datsjuk. Uran jatkon lisäksi nyt spekuloidaan myös maan kiekkolegendan jalkojen pituudella.

— Kun näin hänet ensimmäistä kertaa, ajattelin että (maajoukkueen) johtoporras on hullu, muistelee Punakoneen ex-päävalmentaja Aleksander Jakushev. Kuka ihme on lähetetty maajoukkueeseen? Joku, joka ei osaa edes kävellä normaalisti! Joku vammainen!

Myös 42-vuotias sentteri itse on tavoitettu kommentoimaan asiaa.

— Kaikki tämä on toimittajien keksimää, Datsjuk kommentoi Sport-Expressille.

Jakushevin tapaan Venäjän maajoukkuetta valmentanut Vladimir Krikunov on samoilla linjoilla.

— Hänen jalkansa ovat kunnossa, kuluneen kauden Moskovan Dynamoa käskyttänyt valmentaja vakuuttaa. Jos hänellä olisi ongelmia, hän ei olisi pelannut tähän ikään asti. Ontuminen on vain pieni juttu, sillä ei ole ollut vaikutusta Datsjukin luisteluun.