NHL:ään tyrkyllä oleva 18-vuotias kanadalaislupaus Logan Mailloux nousi äskettäin otsikoihin kyseenalaisten touhujensa takia.

Hän kertoi jättäytyvänsä pois taalaliigan viikonlopun varaustilaisuudesta Ruotsissa tapahtuneen välikohtauksen takia. Länsinaapurissa nousi viime viime vuoden lopulla iso kohu, kun tapahtuma-aikaan 17-vuotias jääkiekkoilija jäi kiinni tytön salakuvaamisesta suuseksin aikana ja kuvien välittämisestä joukkuetovereilleen Snapchat-sovelluksen avulla.

Uhri oli seksuaalisessa kanssakäymisessä omasta tahdostaan, mutta ei ollut tietoinen kuvaamisesta. Pelaaja sai lopulta sakot, ja moni saattoi kuvitella, ettei vuonna 2003 syntyneella kanadalaisella ole asiaa NHL:ään tämän vuoden draftissa.

Mutta toisin kävi, kun Montreal Canadiens nappasi pelaajan riveihinsä ykköskierroksen lopulla numerolla 31. Ennakkoarviot olivat vieneet isokokoista pakkia toiselle kierrokselle.

Nyt Habs perusteli valintaansa kotisivujensa tiedotteessa.

– Organisaatio valitsi lupaavan jääkiekkoilijan ja nuoren miehen, joka myönsi äskettäin vakavan virheen. Canadiens on tietoinen tilanteesta eikä vähättele tekojen vakavuutta. Hänen julkinen ulostulo oli aito ele huonosta käytöksestä ja ensimmäinen askel henkilökohtaisella taipaleella.

Sitten Canadiensista kerrottiin, että joukkue sitoutuu antamaan pelaajalle keinot kasvuun ja kehitykseen.

Peluri vietti viime kauden Ruotsin HockeyEttanin SK Lejonissa lainalla. Kauden 19 peliä toivat pisteet 7+8=15 (-14).