NHL:n varaustilaisuuden ykköskierros ei tarjonnut suomalaisittain ilakoitavaa, kun 32 ensimmäisen nimen joukossa ei mennyt taalaliigaan yhtäkään sinivalkoista soturia.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sen sijaan on ottanut roolia viikonloppuna. Ensiksi Kekäläinen kauppasi ykköspakki Seth Jonesin Chicago Blackhawksiin ja tilalle tulivat Adam Boqvist ja Jake Bean, perään ykköskierroksella Columbus varasi kolme pelaajaa.

Kent Johnson (5.), Cole Sillinger (12.) ja Corson Ceulemans (25.) ovat joukkueen tulevaisuuden nimiä.

– Tässä päivässä oli tavallaan katkeransuloinen maku, mutta saimme paljon aikaan. Saimme varattua juuri ne pelaajat, jotka olivat kiikarissamme. Olemme heistä innoissamme, Kekäläinen sanoi esimerkiksi NHL:n suomenkielisellä nettisivuilla.

Esimerkiksi Johnsonia suomalainen kuvaili erittäin taitavaksi peluriksi ja pelinrakentajaksi. Tulossa voi olla vielä muitakin timantteja, sillä Kekäläisellä on vielä kuusi varausvuoroa.