HIFK:n pitkäaikainen maalivahti ja pelaajauransa jälkeen lähes 20 vuotta maalivahtivalmentajana toiminut legenda Sakari Lindfors siirtyy ensi kaudeksi DEL-liigaan maalivahtivalmentajaksi. Miehen tuleva seura on ERC Ingolstadt.

Lindfors on luotsannut aiemmin urallaan maalivahteja EBELissä Villacher SV:ssä, KHL:ssä Kunlun Red Starsissa, Lada Togliattissa sekä Torpedo Nizhni Novgorodissa ja Liigassa HIFK:ssa.

Lähes koko pelaajauransa ajan 55-vuotias Lindfors edusti HIFK:ta. Hän voitti seurassa yhden Suomen mestaruuden. HIFK on jäädyttänyt maalivahdin pelinumeron 35 Helsingin Jäähallin kattoon. Uransa lopulla hän käväisi vielä Ruotsissa Färjestad BK:n joukkueessa. Maajoukkueurallaan Lindfors oli mukana viisi kertaa MM-kisoissa, joista hän saavutti yhden hopeamitalin.

Ingolstadtin päävalmentajana toimii suomalaisillekin tuttu nimi, Doug Shedden. 60-vuotias kanadalaiskoutsi on toiminut nykyisessä pestissään neljän edellisen kauden ajan. Shedden valmensi Suomen maajoukkuetta yhden kauden ajan, joka päättyi pronssimitaliin kevään 2008 MM-turnauksessa. Mies on lisäksi valmentanut Jokereita kaksi kautta ja HIFK:ta yhden kauden verran.

– Sakari on työskennellyt menestyksekkäästi maalivahtivalmentajana melkein kaksikymmentä vuotta ja hänellä on paljon kokemusta sekä Suomesta että kansainväliseltä tasolta. Lisäksi päävalmentajamme Doug Shedden tuntee hänet jo Helsingistä, jossa he työskentelivät yhdessä, kertoo Ingolstadtin urheilujohtaja Larry Mitchell seuran tiedotteessa entisestä maalivahdista.

Tiedotteen mukaan Lindfors työskentelee joukkueessa 7-10 päivänä kuukaudessa. Joukkueen maalivahtikolmikkoon kuuluu ensi kaudella muun muassa Karri Rämö.