34-vuotias espoolaislähtöinen suomalaishyökkääjä Mikko Lehtonen siirtyy ensi kaudeksi Tshekin pääsarjaan try-out-sopimuksella. Miehen uusi joukkue on HC Vitkovice.

Lehtoselta jäi koko viime kausi pelaamatta. Sitä edellisen kauden hän aloitti EBEL-liigassa Fehervar AV19:n riveissä, jossa 33 otteluun syntyi 14 pistettä. Hän siirtyi vielä loppukaudeksi Ranskaan Rouenin joukkueeseen, jossa kahdeksaan otteluun hän iski kymmenen pinnaa.

Hyökkääjä on Boston Bruinsin 3. kierroksen varaus kesältä 2005. Hän on pelannut Bruinsin paidassa kaksi NHL-ottelua uransa aikana.

Liigassa Lehtonen on nähty Bluesin, Kärppien ja HPK:n riveissä. Pelattuja otteluita Liigassa on kertynyt yli 200 kappaletta. Pitkällä urallaan hän on pelannut myös AHL:ssä, KHL:ssä, SHL:ssä ja NLA:ssa.

Lehtonen on pelannut urallaan kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Hän oli voittamassa pronssia vuoden 2006 turnauksesta.

Hyökkääjää ei pidä sekoittaa täyskaimaansa, Columbus Blue Jacketsin puolustaja Mikko Lehtoseen, joka on tuttu NHL:n lisäksi myös muun muassa maajoukkueesta ja Jokereista.