Colorado Avalanche on tilanteessa, jossa siltä vaaditaan toimenpiteitä. Kapteeni Gabriel Landeskogilla ei ole sopimusta ensi kaudeksi mihinkään, ja kaksinkertaisesta maailmanmestarista voi tulla rajoittamaton vapaa agentti ensi viikolla. Sama tilanne on maalivahti Philipp Grubauerilla.

Mikko Rantasen tähdittämän seuran legendaarinen GM Joe Sakic painotti NHL:n nettisivujen haastattelussa haluavansa sopimukset kummallekin.

– En kommentoi neuvotteluja muutoin. Ne jatkuvat edelleen, meillä on vielä aikaa, Sakic selvitti.

Vaihtoehtoja on.

– Saa nyt nähdä, kuinka tässä käy. On ollut sellaisiakin vapaita agentteja, jotka ovat olleet markkinoilla ja palanneet sitten entisen joukkueensa matkaan.

Sekä Landeskogin että Grubauerin merkitystä Mikko Rantasen tähdittämälle Avsille ei voi vähätellä tippaakaan. Ensiksi mainittu on kantanut C-kirjainta rintapielissään kaudesta 2012-13 lähtien ollen vastuussa myös tuloksen tekemisestä. Grubauer tuli remmiin 2018-19, ja siitä lähtien torjuntaprosentit ovat olleet runkosarjoissa päälle 91,5:n.