Mikkelin Jukurit tiedottaa hankkineensa kolme uutta pelaajaa sekä tehneensä yhden jatkosopimuksen. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Pekka Jormakka, Niclas Lundgren sekä Linus Nässen. Viime kaudeksi seuraan saapunut ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin puolestaan jatkaa Jukureissa ensi kaudellakin.

Jormakka on pelannut Liigassa viimeksi kaudella 2014-15 Tapparan paidassa. Sen jälkeen hän viihtyi Jokereissa neljä kautta, Vitjaz Podolskissa yhden kauden ja viime kaudella ensin Sibir Novosibirskissä yhdeksän ottelun ajan ja sen jälkeen DEL-liigassa Grizzlys Wolfsburgissa loppukauden.

Liigassa Jormakka on pelannut sekä Tapparan että Pelicansin riveissä kaksi kautta ja JYPissä muutamia otteluita Liiga-uransa alussa. MM-kisoissa 30-vuotias hyökkääjä on ollut mukana kaksi kertaa. Palkintokaapista löytyvät niin Suomen mestaruus kuin MM-hopeakin.

– Pekka on kokenut ja maailmaa nähnyt huippupelaaja, joka haistaa maalipaikat ja on niissä tehokas. Hän myös tärkeä joukkuepelaaja tuomalla joukkueeseen iloisuutta ja huumoria, kuvailee Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen seuran tiedotteessa.

– Perheenlisäyksen myötä ajatus pelaamisesta Suomessa voimistui. Kävimme keskusteluja Ollin (Jokisen) kanssa jo viime keväänä, ja nyt pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen. Ensi kauden odotuksenani on olla Heimopäällikkö ja johdattaa Jukurit ensikertaa pudotuspeleihin, Jormakka puolestaan kommentoi pilke silmäkulmassaan.

Lundgren on 31-vuotias ruotsalaispuolustaja. Hän on pelannut koko tähänastisen uransa kotimaassaan. Pelattuja otteluita SHL:ssä on kertynyt päälle 400 ja kertaalleen hän on mestaruudenkin voittanut.

Nässen on 23-vuotias, myös ruotsalaispuolustaja. Kahden viime kauden ajan hän on pelannut SHL:ssä Växjö Lakers HC:n joukkueessa. Hän on urallaan voittanut Ruotsin mestaruuden kertaalleen. Nuorukainen on pelannut myös WHL:ssä Medicine Hat Tigersin riveissä kahden kauden verran.

Rohdin pelasi Jukureissa viime kaudella 55 ottelua tehopistein 17+8=25. Ennen Liigaan tuloaan 29-vuotias hyökkääjä oli pelannut koko uransa Ruotsissa.

– Joachim on luotettava joukkuepelaaja, joka osoitti jo viime kaudella, että hän pystyy myös maalintekoon. Odotamme samanlaista panosta häneltä myös ensi kaudella. Hänen kohdallaan päätös jatkosopimuksesta oli helppo ja pääsimme neuvotteluissa nopeasti maaliin, Hakkarainen kuvailee.