Viime syksynä Stanley Cupin finaalisarjaan yltänyt Dallas Stars tiedotti äskettäin kotisivuillaan, että se on tehnyt kolmivuotisen ja arvoltaan 4,5 miljoonan dollarin sopimuksen suomalaispuolustaja Jani Hakanpään kanssa. Kyseessä on peluri, joka ei ole varsinainen pistelinko.

Vajaat kaksimetrinen ja lähes satakiloinen pakki on pelannut taalaliigassa kaikkiaan 73 ottelua pistein 3+2=5 (+2). Maailmanmestarin pääsääntöinen tehtävä onkin puolustava ja jämäkkä puolustaminen.

– Jani on isokokoinen ja fyysinen puolustaja, joka näkee jään hyvin ja luistelee kokoisekseen erinomaisesti. Lisäksi hän on erittäin monikäyttöinen pelaaja alivoimalla ja tuo muutenkin tarvittavaa tasapainoa puolustukseemme, seuran GM Jim Nill oli sanonut esimerkiksi NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

MM-kullan lisäksi urallaan myös Suomen mestaruutta juhlineen pelaajan hyvyydeksi voitaneen laskea tämän kätisyys. Hakanpää ampuu oikealta.

– Yksi tärkeimmistä asioista puolustuksesta puhuttaessa on syvyys. Olemme tällä hetkellä tyytyväisiä siihen, millaisia palasia olemme saaneet hankittua joukkueeseemme. Varsinkin puolustus on sellainen, jossa olemme mielestäni löytämässä tasapainoa, Nill jatkoi.

29-vuotias puolustaja on alun perin St. Louis Bluesin 4. kierroksen varaus kesältä 2010, mutta kyseisessä poppoossa Hakanpää ei ole NHL-otteluita koskaan pelannut.