Marc-Andre Fleury, yksi NHL:n arvostetuimmista maalivahdeista, kaupattiin yllätyssiirrossa Vegas Golden Knightsista Chicago Blackhawksin riveihin. Vaihdossa toiseen suuntaan matkasi Mikael Hakkarainen. Kuka on Mikael Hakkarainen, saattoi moni Pohjois-Amerikassa ihmetellä.

23-vuotias Hakkarainen on pelannut Yhdysvalloissa kaudesta 2015-16 asti. Hän on pääosin kiekkoillut USHL:ssä, jossa parhaalla kaudella syntyi 42 otteluun 47 tehopistettä. Kauden jälkeen hän solmi NHL-sopimuksen Chicagon kanssa.

The Athletic haastatteli Hakkaraista erikoisesta siirtokuviosta. Koko tilanne tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä. Hän sai kaveriltaan tekstiviestin, jossa luki vain: Vegas. Hakkarainen vastasi kysymysmerkillä, avasi Instagramin ja luki vaihtokaupasta.

– Hän kysyi, että kuka muu oli mukana vaihtokaupassa. Kerroin, että heidät vaihdettiin päittäin, Hakkaraisen agentti Jeff Boston taustoittaa.

– Ei ole ihan jokapäiväistä, että joku vaihdetaan päittäin tulevan Hall of Fame -pelaajan kanssa.

Vielä oudomman tilanteesta tekee se, ettei Hakkaraisen uusi seura Vegas Golden Knights edes halua häntä. Chicagon oli vain annettava joku sopimus, ettei sopimusten kokonaismäärä ylittyisi. Hakkarainen jatkaa Vegasin sopimuspelaajana Chicagon organisaatiossa.

– Tämä on hieman hämmentävää. En usko, että olen koskaan kuullut vastaavasta järjestelystä, Hakkarainen kommentoi.

– Tämä on outo tilanne, jossa Chicagolla on heidän omat pelaajansa, joita he haluavat kehittää AHL-seura Rockfordissa, ja minä en kuulu Chicagon pelaajiin enää. Minusta tuntuu, että he eivät halua pelaajaa, joka ei ole heidän omansa. Tämä on hullua. Kannatan sitä, että menen ECHL-seura Indy Fueliin, kehitän itseäni parhaani mukaan ja pysyn terveenä.