Mikko Lehtonen on nimi, joka on nähty huipputason jääkiekkojoukkueiden kokoonpanoissa 2000-luvun taitteesta alkaen. Vuonna 1978 syntynyt puolustaja pelasi Kärpissä ensimmäisen kokonaisen kautensa Liiga-nousuun päättyneellä kaudella 1999-2000 ja pelasi vuonna 2014 päättyneellä uralla NHL:ssäkin 15 ottelua.

Kaksi muuta kokonimikaimaa jatkavat edelleen uraansa, vuonna 1994 syntynyt puolustaja sai hiljattain jatkosopimuksen Columbus Blue Jacketsiin ja vuonna 1987 syntynyt hyökkääjä on jo uransa ehtoopuolella. Nyt puhutaan jälkimmäisestä.

Viime kaudelle hän ei saanut joukkuetta Ranskassa ja Itävallan pääsarjassa vietetyn kauden jälkeen, mutta täksi kaudeksi hän sai tryoutin Tshekin pääsarjasta HC Vitkovicesta. Kahden harjoituspelin jälkeen seura kuitenkin tiedotti hänen aikansa tshekkiläisjoukkueen mukana olevan ohi.

Lehtonen oli aikanaan todellinen junioritähti, joka debytoi Liigassa 17-vuotiaana, mikä oli 2000-luvun puolivälissä harvinaisuus. NHL:ssä pelejä kertyi nykyään 34-vuotiaalle hyökkääjälle kaksi kappaletta, mutta Pohjois-Amerikasta takaisin Eurooppaan tullessaan hän voitti SHL:n maalipörssin.

Liigassa espoolaislähtöinen laituri on edustanut Bluesia, Kärppiä ja HPK:ta. Leijonissa maajoukkuekutsu on käynyt EHT-turnauksiin kausilla 2007-08 ja 2010-11.